10 Şubat Dünya Bakliyat Günü Mersin'de etkinlikle kutlandı. Dünya Bakliyat Günü etkinlikleri kapsamında bakliyattan 120 çeşit yemek yapıldı.
Bir otelde gerçekleştirilen etkinlikte bakliyat ürünleri tanıtılırken, tamamı bakliyat ürünleri kullanılarak yapılan yemek menüsü de konuklara ikram edildi.
Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ile Meclis Başkanı Münir Şen’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan, kent protokolü, oda ve dernek başkanları, Mersin Ticaret Borsası üyeleri ve çok sayıda basın mensubu yer aldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ulusal Baklagil Konseyi ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, sağlığın en büyük zenginlik olduğunu söyledi. Herkesin ortak arzusunun sağlıklı bir nesil yetiştirmek olduğunu dile getiren Özdemir, bunun ön şartının ise bilinçli beslenmek olduğunu, bilinçli beslenmenin de sağlıklı besinlerle olacağını ifade etti.
Vali Ali Hamza Pehlivan da 10 Şubat Dünya Bakliyat Günü'nün önemine işaret ederek, tanıtımın olduğu kadar üretim, işleme, paketleme, pazarlama, pazara ulaştırma ve ihracat boyutunun da olduğunu söyledi.
Bakliyatın gıda ve beslenmedeki öneminden bahseden Pehlivan, Bakliyat denildiğinde fasulyeden nohuda, mercimeğe kadar birçok ürünün akla geldiğini ifade etti.
Etkinlikte Mersin Ticaret Borsası ve Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliğiyle düzenlenen ‘ Bakliyat Yemekleri Sergisi’ gezildi.
Sergide 13 çeşit bakliyattan yapılan 120 çeşit yiyecek yer aldı. Kent protokolü sergide yer alan yemekler hakkında şeflerden bilgi alırken, programa katılım sağlayan Türk Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal ile de sohbet ettiler.
Kum sanatı ressamı Ramazan Yumrutepe’nin güzel bir gösterisinin sinevizyonu yayınlandı.
SON YAZILAR